Proč jít cvičit ven? Protože vitamín D!

Jaro nám pomalu ale jistě klepe na dveře.  Zimní kabáty již brzy nemilosrdně odložíme na dno skříně a užijeme s první sluneční paprsky. Byla by škoda sedět doma nebo se potit v posilovně, když můžeš pracovat na své fyzičce i venku v přírodě. Cvičení venku je pro náš organismus ohromným přínosem. Nejen že si udržuješ fyzickou kondici, cvičení tě nabije energií. Cvičení v přírodě má hned několik výhod. Tak za prvé, je zcela zdarma. Nemusíš si dávat týdenní rest jen proto, že ti zbývá několik dní do výplaty a ty nemáš peníze na novou permici. 

Příroda nemá otevírací dobu. Můžeš jít cvičit opravdu kdykoliv. Kdykoliv a kdekoliv. No dobře, stretching za použití městské fontány by mohlo pár lidí pobouřit, ale lavičku a klepáč na koberce najdeš opravdu téměř kdekoliv.  Vzpomeň si na své dětství a použij fantazii. Běhej do schodů, sprintuj, skákej, dělej žabáky… Nebo zamiř rovnou na workoutové hřiště, které má opravdu velké využití.  

Cvičení venku působí jako přírodní antidepresivum, nabije tě energií, hezky se při něm opálíš a nachytáš i trochu toho vitamínu D, který je pro naše tělo nezbytný. Co je na „Déčku“ tak důležité ti prozradí kluci z Dark Side Movement.

WOclub - české workoutové hřiště

V našich příspěvcích ohledně suplementace často zmiňujeme vitamín D. Co je na “Déčku” tak důležité a proč je třeba ho suplementovat?


Vitamin D hraje důležitou roli v mnoha biochemických procesech v těle. Je nezbytný pro naše svaly, nervy, kosti, vstřebávání živin...zkrátka na co si jen vzpomenete. Například vápník má většina z nás už od dětství spojený se zdravými kostmi skrze více či méně úspěšnou rodičovskou osvětu (stejně mi to mléko nechutnalo). Vápník musí být ale v krvi udržován v rovnováze. V jeho celkovém metabolismu a homeostázi (udržování v rovnováze) hraje vitamin D kritickou roli. Je tedy zcela možné mít dostatek vápníku, ale stále trpět zhoršením zdraví kostí, právě “díky” nedostatku vitamínu D. 

WOshop - český workoutový obchod

Popis


D je rozpustný v tucích a tělo je schopno si ho vyrobit procesem, který využívá sluneční záření dopadající na pokožku. Jsme schopni si ho vyrobit sami...proč tedy suplementovat? Protože už neběháme celý den na slunci, zakrytí v lepším případě kouskem zvířecí kůže. Pokud se vůbec na slunci pohybujeme, tak vždy chráněni oblečením. A to se vůbec nebavíme o zimním období.

Suplementy můžete najít např. na foractiv.cz

Vitamín D Organic kapsle: https://www.foractiv.cz/vitamin-d-60-kapsli-organic/d-70921/

 

Připravili jsme si pro tebe slevu 5% na workoutové produkty na WOshop.cz! Stačí zadat kód "darkside5" v košíku a sleva se ti hned odečte. Podpoříš tak i samotný Dark Side Movement, aby mohli pro tebe psát další super články!

Komentáře

Mohlo by vás také zajímat