ROZHOVORY s úspěšnými freestylery 2K18

Plno lidí rádo kritizuje, že úspěšní soutěžící ve freestylu vyhrávají jenom proto, že se na battlu zrovna neobjevil někdo lepší koho znají ze sociálních sítí a kdo předvádí ohromné věci. Netvrdím, že úspěšní freestyleři na soutěžích jsou automaticky těmi nejlepšími, ale rozhodně si zaslouží respekt a obdiv.

Jedna věc je točit na instagram dynamické prvky, když pod sebou máte 3 tuny žíněnek, nebo si sestříhat statiku do mega videí, něco jiného je ale to vše předvést najednou, např. v 90 – ti sekundovém setu na soutěži před publikem. To už není taková sranda, jak si plno lidí myslí a představuje. Postavte se pod dvou a půl metrovou hrazdu na úplně cizím hřišti a začněte házet 360ky, když na vás koukají desítky lidí. Odjeďte náročné statické sety, když v soutěžním kole máte minimum času na odpočinek. Balancujte ve stojce na vysokých bradlech, když se klepete i ve stoji na nohou. Nervozita, stres, adrenalin, fyzická náročnost,... to vše dělá opravdu hodně. Za mě každý, kdo sebral odvahu a šel předvést své sety před porotu, publikum a soupeře má moje velké uznání, protože to opravdu není jednoduché. 

Nyní bych rád představil 5 fresstylerů, kteří zazářili v battlech 2K18 a o kterých určitě neuslyšíte naposledy. Můžete se na ně těšit i v dalších článcích, ve kterých vám prozradí, co jsou vlastně zač, proč dělají to, co dělají a jaké jsou jejich vychytávky pro tréninky a soutěže.

 

A teď už otázka pro kluky:

Na jakých soutěžích si v poslední sezóně zabodoval a jaké máš z toho pocity?“

 

WOclub - české workoutové hřiště

 

Petr Lešák (73 kg, 19 let, Nová Paka)

V roce 2018 vyhrál místrovství ČR v kategorii nad 75 kg.
By@Ronniecz

Minulou sezónu jsem byl jen na dvou soutěžích a to mistrovství ČR ve freestylu a na battlu v Rakovníku. V Rakovníku jsem se bohužel neumístil, ale dal jsem zde poprvé celkem těžké prvky, jako třeba full maltese na kruzích nebo one arm planche na zemi, za což jsem moc rád. Na mistrovství ČR jsem se umístil 1. v kategorii nad 75 kg, takže jsem rozhodně spokojen se svým umístěním a stejně tak s výkonem. Žádné negativní názory na tyto akce nemám.

 

Filip Sláma (78 kg, 28 let, Písek)

Vítězství si odnesl hned z kraje sezóny 2018
na Beast Workout Challenge v Plzni.


Hned z kraje roku 2018 jsem se zúčastnil Beast Workout Challenge v Plzni, kde jsem si odvezl první místo. Jednalo se o komplexní kalistenickou soutěž i s weightedem.

Jako každý rok si nenechám ujít Street Workout Battle v Rakovníku. Tahle akce je už prostě srdcovka, za ty 4 sezóny, co soutěžím, tak tenhle battle si drží svou vlastní úroveň (pochvala borcům ze SWR). Bylo to dost našlapané konkurencí. Dřina a zkušenosti mi dopomohly k 1. místu v kategorii freestyle nad 78kg.

Dále jsem poprvé zavítal do Habartova na Freestyle Battle. Hned zkraje musím říct, že takhle si nějak představuji "domácí" battle. Ghetto atmosféra, žádné blbosti kolem, na pohodu organizace a žádné hodinové prodlevy, prostě přátelská atmosféra. Battle ve váze 76-85kg jsem vyhrál. Tím bych asi uzavřel svoji úspěšnou sezonu se třemi zlatými. Byl jsem ještě na Garden Battlu sets and reps a na MČR, ale ne pokaždé je posvícení.

V poslední řadě bych chtěl dodat k pořadatelům akcí: "máte plno sponzorů, chcete mega akci, prize money, plný program atd., ale když nemáte zvládnutou organizaci, nestíháte a máte časový problémy, tak to radši nedělejte. Lidi budou akorát naštvaný a nebudou jezdit. Nebojte se domácích battlů, v republice je plno týmů, které dokáží uspořádat fajn akci, jen se toho nebát a nemusíte mít desetitisícový rozpočet."

 

Filip Krátký (71 kg, 15 let, Rakovník)

Výherce Street Workout Festivalu EVLS v Praze roku 2018.

 Za poslední rok se u mě objevil celkem velký progress a to snad ve všem, ale cviky, kterým se věnuji nejvíce jsou planche a maltese. Před rokem bych se pomalu styděl jet se někam podívat, teď bych ale nejradši soutěžil na všech battlech. Hlavním důvodem toho všeho jsou lidi se kterými cvičím a které potkávám na všech různých akcích, protože z toho jsou nejlepší zážitky a taky motivace, a tím pádem taky progress. Česká street workoutová komunita je plná super lidí, co rádi ostatním pomůžou a právě proto si myslím, že se v poslední době street workout takhle rozvíjí. Za rok 2018 jsem vystřídal pár týmů - Street Workout Rakovník a Street Hard Workers, ale teď cvičím sám za sebe. Doufám, že se letošní sezóna vydaří jako ta minulá. Vyhrál jsem na Street Workout Festivalu EVLS v Praze a na Street Workout Games v Brně jsem se umístil na 2. místě.

 

 

Adam Doskočil (76 kg, 19 let, Hájek)

V roce 2018 získal 2. místo na MČR
v kategorii freestyle nad 75 kg.

by@Ronniecz


Můj největší úspěch v roce 2018 bylo 2. místo na MČR v kategorii freestyle nad 75kg. Z mého pohledu to byl zároveň i nejlepší výkon, který jsem doposud na soutěži podal i přestože jsem s ním ani zdaleka nebyl spokojen. Vinu nesla absence tréninku, soutěžních setů a moje psychika, jež je zodpovědná za to, že jsem schopen podat lepší výkon v klidu bez doprovodu hudby na své vlastní hrazdě, než před mnoho početným publikem, které vás dokáže vyhecovat. Tohle je taky jeden z důvodů, proč pro mě nejsou soutěže ve workoutu tak fundamentální a nepřikládám jim takovou váhu. Popravdě řečeno si soutěž ve freestylu většinou užiji víc jako divák než soutěžící. Nicméně skoro v každém z nás se skrývá určitá touha předvést se před davem lidí a ukázat svůj progress a proto si sem tam taky zasoutěžím.

 

Bohdan Děmjaněnko (61 kg, 19 let, Zdiby)

Zasloužené 2. místo na MČR v kategorii
do 75 kg již druhou sezónu v řadě.

By @Ronniecz

Takže, co se týče umístění jsem se umístil na SWR 2018 (Rakovník), kde jsem dostal 1. místo v kategorii do 75kg. Bylo to moje první vítězství v nějaké sw soutěži. Upřímně jsem za to velice rád, a chci poděkovat těm, co mě podporovali. Kolem tohoto battlu bylo hodně hejtů, jako proč jsem se umístil 1., že dělám jen dynamiku atd...Jedu si prostě věci s důrazem na techniku, provedení a flow. Za mě jsem určitě mohl podat lepší výkon oproti některým ostatním soutěžícím, kteří předvedli podle mě i lepší výkon, než byl ten můj. Celkově jsem z toho měl obrovskou radost, už jen kvůli té workout family, co se tam sešla. Bohužel po závodu, mě to zklamalo různými hejty určitých lidí nejen vůči mně, ale i ostatním. Škoda, že si každý hraje na bro, ale když jde o battle, tak jsou to jen přetvářky. Už jsem si zvykl, že to tu tak chodí, takže na to neberu ohled, ale člověka to zamrzí.


Další závod na kterém jsem se umístil bylo MČR, na kterém jsem získal 2. místo v kategorii do 75kg, stejně jako v roce 2017 a to mě dost namotivavalo, z umístění jsem měl fakt radost. Pocity ze závodu mám docela dobré, na to že umístění soutěže, konstrukce, propagace a celková organizace byla otřesná. Myslím si, že se akce povedla hlavně díky lidem, kteří na akci přišli a bylo vidět, že každý dal svoje maximum. Bylo to nabitý, spousta lidí mě překvapila a hodně se mi akce líbila. Byl to velký hype a atmosféra byla neuvěřitelná. Bohužel tam podle mě chybělo několik dobrých jmen, která tam nezazněla. Málo zúčastněných, obzvlášť v kategorii nad 75kg. Taky za mě velké mínus  byla konstrukce na paletách, která byla těžko určená pro freestyle. Obzvlášť lituji těžší atlety, kteří pak ztráceli jistotu kvůli neustálému rozklepání konstrukce. Trochu jsem byl překvapen s výsledky a umístěním, jak těch, co byli na bedně, tak i ostatních. To už je rozhodnutí poroty a jejich pohled na to. Gratuloval jsem však Patrikovi, který si to opravdu zasloužil, co se freestylu týče - síla a všestrannost. Také si to  za mě zasloužil i Petr, který vyhrál ve vyšší kategorii a měl obrovský posun levelu oproti předchozím závodům. Ačkoliv jsem si akci užil, byl bych rád, kdyby příští rok přijelo na MČR více atletů a aby se o akci někdo postaral se vším všudy a nevypadalo to jako závody ve sklepě for fun.

Připravili jsme si pro tebe slevu 5% na workoutové produkty na WOshop.cz! Stačí zadat kód "holinec5" v košíku a sleva se ti hned odečte. Podpoříš tak i samotného Honzu, aby pro tebe mohl psát další super články!

Komentáře

Mohlo by vás také zajímat