Danek Marko Hanák druhý na MČR v silovém čtyřboji!

O víkendu proběhlo finálové kolo MČR středních škol v silovém čtyřboji, ve kterm měla svá želízka v ohni i Karviná. Jedním ze členů tohoto perspektivního týmu je i Danek Marko Hanák, kterého již ze stránek WOblogu můžeš znát. Znáš disciplíny, kterými si musel v soutěži projít? A jak se svým týmem dopadli?

Finále bylo rozděleno na dva dny.

První den se jely jako jediná disciplína přítahy podhmatem. Při těch se totiž většina závodníků rozseká natolik, že by další disciplíny neměly úplně smysl. Je třeba také kalkulovat s tím, že tým, který vyhraje první den přítahy, může startovat následující den na bench pressu až jako poslední - má tak více času na regeneraci a závodníci tak trochu i mohou spočítat, kolik opakování v benči musí zvládnout.

Dan dal přítahů celkem 25 a i jeho přičiněním první den odcházeli karviňáci z bojiště jako lídři mistrovství.

Druhý den začínaly týmy již zmiňovaným bench pressem, v silovém čtyřboji prováděným se 75 % vlastní váhy. Následoval trojskok z místa a vznosy - přítahy nohou k hlavě ve visu.

Týmu se dařilo obstojně, ale na umístění to nestačilo. Samotný Dan ale dopadl skvěle, když se svým výkolem 45 opakování v benči dostal v jednotlivcích na 3. místo, v trojskoku dokonce za výkon 920 cm na 2. místo a celkově tak obsadil krásné 2. místo mezi jednotlivci, českými středoškoláky.

Tyhle výkony jsou pro Dana velkým příslibem do budoucna a my jsme rádi, že můžeme jeho cestu na vrchol sledovat a podporovat!

Mohlo by vás také zajímat