ROZHOVOR: Jak trénuje NickyNellow? Tajemství krásného zadečku.

Za vybudováním krásného a pevného pozadí stojí spousta úsilí. Své o tom ví Nikol Kičmerová, která má na instagramu aktuálně přes 100 000 sledujících. A co víc, živí se tím, co jí baví.

nikol kičmerová
Nikol můžeš znát s instagramu jako @nickynellow

Plavková sezóna je pomalu, ale jistě za námi. Pokud jste parné dny trávili lenošením u vody, nemohli jste si nevšimnout Nikol Kičmerové, známou jako @nickynellow. Jakmile se vám tahle kráska dostane do zorného pole, zapomenete na svoje bolavá kolena a další výmluvy, proč necvičíte nohy. Po několikaleté snaze Adama Rawa vtlouct workoutistům do podvědomí důležitost komplexnosti celého těla a nutnost cvičit nohy, jsou na scéně stále i ti, kteří těmto partiím nevěnují pozornost. Nikča se za spodní polovinu těla opravdu stydět nemusí. Co se skrývá, za jejím opravdu výstavním pozadím? Je to snad vytříbený jídelníček, nebo hodiny strávené na strojích v posilovně? Odpovědi tě možná překvapí.

Více v rozhovoru!

Monika: Jak dlouho cvičíš a jakému sportu se věnuješ?

Nikol: Skoro 5 let dělám crossfit, 3 roky se věnuji vzpírání.

M: To, jak teď vypadáš, tě určitě stálo spousta dřiny. Jak jsi začínala? Máš nějaké rady do začátku?

N: Stálo mě to spousta dřiny a tréninků, ale vlastně je to něco co miluji, takže jsem to vždy dělala s radostí. Již 5 let se věnuji Crossfitu, dříve jsem závodně tancovala. Jak začít? Co třeba zkusit naše kurzy pro začátečníky ve Funkční fitness Havířov a nebo zkusit mé online tréninkové plány, které jsou vytvořeny tak, že je můžeš cvičit i doma.

M: Jakých chyb při cvičení se nejčastěji dopouštějí holky, které začínají cvičit?

N: Setkávám se s tím, že holky v dnešní době absolutně neumí dřep. Mají zkrácené svaly, předklánějí se dopředu a zvedají paty ze země.

M: Jak vypadají běžně tvoje tréningy? Máš dny vyhrazené přímo na spodní polovinu těla?

N: Mé tréninky jsou většinou zaměřené na kompletně celé tělo, jelikož dělám crossfit a tam to snad ani jinak nejde. Potom si ještě doma cvičím zadek s odporovou gumou podle mých tréninkových plánů.

nicky nellow odporova guma na zadek
Niky sama dělá osobní trenérku a tvoří online cvičební plány

M: Dodržuješ nějaký jídelníček?

N: Nedodržuji žádný jídelníček. Mým cílem je stále jíst normálně a makat. Nechci se nikdy stát otrokem jídla. Jsem velký milovník jídla a jen tak si něco neodepřu. Každopádně mám rychlé spalování, což si uvědomuji a každý to bohužel nemůže mít tak, jako já.

M: A teď narovinu, v čem spočívá tajemství tvého krásného pozadí?

N: Tak mé tajemství (smích)... je že mám samozřejmě dobrou genetiku zadečku, ale to není vše. Musím na něm stále pracovat. Pokud by Vás zajímaly mé osvědčené cviky, mrkněte na mé tréninkové plány, které najdete na www.nickynellow.cz.

M: Zajímalo by mě, jak intenzivní jsou tvoje trénink. Kolík dní v týdnu trénuješ, kolik hodin denně?

N: Trénuji vlastně od neděle do pátku, což je 6 dní v týdnu. Někdy mám i dvoufázové tréningy, kdy ráno trénuji většinou  gymnastiku a cviky, které mi dělají problém (třeba chůzi po rukou) a odpoledne pak crossfit. Jediný volný den, kdy necvičím,  je sobota. To se snažím odpočinout, i když si neodpustím třeba procházku.

M: Kolik času ti zabere trénink s gumou na zpevnění zadečku podle tvých tréninkových plánů?

N: Většinou 30 - 40 minut, podle toho, které cviky zvolím, ale věřte, že až si cviky s gumou vyzkoušíte, tak teprve zjistíte, že vlastně vůbec nějaký zadek máte (smích).

M: Cvičíš spíše v posilovně a doma, nebo chodíš cvičit i ven do přírody, nebo na workoutové hřiště?

N: Většinu času trávím v našem havířovském gymu (Funkční fitness Havířov). Ten se stal už mým druhým domovem. Samozřejmě chodím i běhat, nejraději mám běh u nás na vesnici, kolem Žermanické přehrady. Workoutové hřiště jsem také už několikrát navštívila. Myslím, že je to super myšlenka, vidím v tom hlavně podporu aktivitního trávení volného času mládeže.

M: Jak by vypadala tvoje vysněná posilovna, co všechno by tam nesmělo chybět?

N: Moje vysněná posilovna je náš gym v Havířově, kde je vše potřebné - vysoké hrazdy, gymnastické kruhy, kettlebelly, vzpěračské platformy a olympijské osy. Ještě bych přidala ven nějaké workoutové hřiště, abychom mohli občas vytáhnout ven i činky a zacvičit si tam. A proč je vysněná? Protože jsme si ji komplet zrenovovali vlastníma rukama a podle svých představ!

WOclub - české workoutové hřiště

M: Čím se teď vůbec živíš?

N: Živím se hlavně tím, co mě baví a to je asi pro mně nejdůležitější. Krom toho, že mám své tréninkové plány, trénuji klienty a dělám influencerku různým firmám na instagramu.

M: A co jsi dělala předtím?

N: Před 2 lety jsem skončila s prací učitelky v MŠ, ve které jsem pracovala 5 let. Musela jsem odejít, jelikož jsem tam pracovala pouze na zástup. Poté jsem se rozhodla udělat si kurz fitness instruktora. Myslím si, že je všechno tak, jak má být a já mohu dělat to, co mě opravdu baví.

M: Pamatuješ si, kdo byl tvůj první sponzor a jak jses ke svojí současné práci influencerky vlastně dostala?

N: To si snad už ani nevzpomenu, ale jedni z prvních sponzorů byli Fitness 007, kteří mají na svém e-schopu různé doplňky ke cvičení (suplementy) a s nimi spolupracuji dodnes. A jak jsem se dostala ke svoji současné práci? Před 5 lety jsem rozjela instagram a snažila jsem se motivovat lidi, to je asi zaujalo natolik, že mi někteří z nich nabídli spolupráci. Vůbec jsem si nedokázala představit, že by mě mohlo začít sledovat tolik lidí.

M: Který z produktů tě baví nejvíce propagovat?

N: Samozřejmě fitness oblečení a boty. Mám toho ve svém šatníku opravdu tolik, že nejsem schopná říct, jestli to ještě vůbec někdy vynosím, ale věřte, že se vždycky těším na každý nový balíček a každou novou spolupráci.

M: Určitě ti denně napíše spousta lidí. Prozradíš nám nějaké čísla a nejčastější dotazy?

N: Denně mi píše kolem 40 lidí a většinou mi odpovídají na příběhy. Ptají si mě na mé tréninkové plány a na to, kde jsem si co koupila. Někdy nestíhám reagovat úplně na všechno... moc ráda bych všem vyhověla, ale bohužel čas je drahý a já chci taky žít.

M: Vybaví se ti nějaký dotaz od fanouška, který tě vyloženě „dostal“ a pobavil?

N: Vzpomínám si na to, jak mi jeden fanoušek na instagramu hodnotil fotky v plavkách. Shodou náhod během focení jel zrovna autem okolo a viděl mě "v akci". Dost mě ta situace pobavila. V podstatě se podíval na samotné focení a pak výsledek ohodnotil. Jinak mě konkrétně nic zábavného nenapadá. Občas se fanoušci chtějí pochlubit i se svými "partiemi" a posílají mi erotické fotky (smích).

nickynellow odporove gumy na zadek
Nejoblíbenější cviky jsou dřepy s činkou, výpady a variace s odporovou gumou

M: Co všechno obsahují tvé tréninkové plány?

N: Tréninkové plány jsou sestaveny tak, ať je ženy mohou cvičit z pohodlí domova a stáhnout si je do mobilu, do tabletu, nebo si je také vytisknout. Cviky jsou rozvženy na každý den během 8 týdnů. Každý den jsou cviky rozpesány a doplňeny o fotky a videa, jak cvik správně provádět. Cviky jsou vhodné i pro úplné začátečníky. Součástí plánu je také všeobecný jídelníček s fitness recepty. Vytvořila jsem také navazující trénikový plán pro pokročilé a pro ty, kteří už mají odcvičený tréninkový plán č. 1.

M: Je možné si s tebou domluvit trénink? Kolik taková lekce stojí?

N: Ano, je možné si semnou domluvit osobní trénink. Hodinová lekce vyjde na 300 Kč a trénuji především v Havířově.

M: Kdybys měla vyjmenovat 3 „nejlepší“ cviky na spodní polovinu těla, které by to byly?

N: Rozhodně výpady, klidně se zátěží, fire hydrant s gumou, ten je na zadek fakt super, dřepy s činkou. Těch cviků je fakt hodně ... preferuji hodně ty s krátkou gumou, to po nich člověk ten zadek fakt cítí.

M: Když už jsi zmínila 3 nejoblíbenější cviky, máš i nějaké, které nemáš ráda?

N: Cvik, který vyloženě nemám ráda je OHS (over head squat). Držíte činku nad hlavou a děláte přitom dřep. Ten cvik je technicky náročný a je asi jediný, který nemám ráda.

M: Jezdíš na nějaké soutěže?

N: Ano, teď jsem byla na crossfitových závodech v Českých Budějovicích s názvem BCross Challenge, kde jsem závodila v kategorii Sport s klukama z havířovského gymu v tříčlenném týmu a odnesli jsme si odtud 1. místo z 20 týmů, což je pro mě obrovský úspěch. Taky jsme vyhráli v říjnu 3. místo v 2. lize žen ve vzpírání.

M: Prozradíš nám nakonec, co chystáš v nejbližší době, podzimní akce, spolupráci s novým sponzorem apod.?

N: Nechci nic dopředu prozrazovat, potom by to nebylo překvapení. Sledujte můj profil a uvidíte, co se bude dít.

nikol kičmerová
Niky vzkazuje:
Dělej to, co tě baví a nech si za to platit.

Není to jenom o tom, mít dokonalý zadek. Nikča důkazem toho, že opravdu jde živit se tím, co tě v životě baví a naplňuje. Tak si na ní vzpomeň, až budeš další ráno vstávat do té své „dream job“. Na půl dne nahodíš „práce mě baví“ úsměv, se kterým bys mohl vyhrát nobelovku za herecký výkon a odbytím páté, ani o vteřinu déle, budeš stát u píchaček a těšit se, až se doma vyvalíš na gauč. Nebo můžeš zvednout zadek a makat na svém snu, ať už je jakýkoliv.

Zaujal tě článek a chceš se dozvědět více o Nikči a jejich tréninkových plánech? Sleduj její progress na instagramu: @nickynellow nebo na funpage Nikola Kičmerová - personal trainer. Můžeš také zabrouzdat rovnou na její webovky a domluvit si tréning www.nickynellow.cz

 

Připravili jsme si pro tebe slevu 5% na workoutové produkty na WOshop.cz! Stačí jen zadat kód "amazon5" při objednávce a sleva se ti hned odečte. Podpoříš tak i samotnou Monču, aby mohl pro tebe psát další super články!

Komentáře

Mohlo by vás také zajímat