Blažej "Remi" Kožár, pohodář se silou medvěda

Největší svalovec planety, silák medvědí, mistr svého města, těžká váha, chodící anatomická pomůcka a taky velký pohodář. A samozřejmě taky člen týmu WOCLUB. To všechno je Blažej "Remi" Kožár, kterého ti představíme v dnešním rozhovoru :-)

Ahoj Remi, vítáme tě v týmu WOCLUB. Můžeš se hned ze startu představit čtenářům, aby věděli, s kým mají tu čest?

Ahoj, díky za uvítání :-) Jmenuji se Blažej Kožár přezdívaný Remi, je mi 22 let a věnuji se obecně sportům již 12 let. V kombinaci s fitness se stal street workout mou největší vášní. Pocházím z Orlové ale aktuálně, pokud necestuji napříč republikou, sídlím v Ostravě. Vážím okolo 90 kg takže v naší republice patřím k nejtěžším workouterům, a né jen v ní. Mimo jiné jsem osobní trenér a ve volném čase spolupracuji s WOCLUBem jako jeho člen.

Super. Začneme pěkně z ostra. Kolik uděláš muscle-upů?

S moji váhou je udělat čisté muscle-upy dosti náročné :D kolik bych jich zvládl přesně netuším, používám je do setu nebo na exhibice. Ale například klasických přítahů si dám v pohodě i přes 20 najednou.

Dobře, tak trošku odlehčíme. Co tě přivedlo ke street workoutu? Proč nejsi profesionální hokejista, karatista nebo třeba lukostřelec?

Je pravdou, že mě jako malého trochu lákal hokej, ale nikdy jsem se k těmto klasickým sportům nedostal. Už zhruba od svých 10 let jsem inklinoval k pouličním sportům jako je parkour, biketrial nebo breakdance. Dá se tedy říct, že jsem měl před street workoutem už nějakou tu pouliční průpravu.

Jak dlouho vlastně cvičíš street workout?

Naplno se workoutu věnuji až od letošního roku, letos taky pociťuji největší progres. Jinak už pár let se snažím kombinovat u cvičení stojky, salta, kliky a další základy, takže přesně těžko říct.

Určitě máš pár oblíbených cviků. Prozradíš nám, které to jsou?

Mám rád základy, jako jsou přítahy, kliky a stojka. Oblíbené jsou v mém případě jednoznačně triky ve stojce. Ať už stojka na jedné, kliky v ní, tak i třeba náročnější hollowback (prohnutá stojka).

Hlídáš si nějak speciálně své stravovací návyky? Popiš nám, jak vypadá tvůj typický denní jídelníček. Užíváš nějaké doplňky stravy?

V republice patřím mezi jednoho z nejtěžších street workouterů. S ostatními "těžkotonážníky" si stravu dost hlídáme, abychom měli dost energie jak na trénink, tak pro svaly a jejich růst. Doplňky stravy moc nepřeháním. Osobně doplňuju vitamíny a minerály, protože všechno potřebné brát z jídla jde někdy těžko. Klasikou jsou BCAA, které používám u dlouhých tréninků. Jinak občas protein, ale opravdu jen občas :-)

Co se týče mého denního režimu stravování, tak v tomhle musím být dost pružný. Jako osobní trenér mám v průběhu dne různě klienty, své tréninky a do toho někdy i jiné aktivity, jako třeba exhibice pro WOCLUB. I přes to všechno se snažím dodržovat pravidla. 5 - 8x denně se stravuji, kontroluji rozmezí jednotlivých jídel, takže jím co 2-4 hodiny. A to je hodně kuřat. Taky piji 3 litry tekutin denně, někdy i více. Tohle spousta lidi podceňuje.

Jak vnímáš současnou českou / světovou scénu? Myslíš, že jde nahoru?

Česká scéna jde hodně nahoru, na to máme ostatně odezvu i ze zahraničí. Slýchám to osobně na všemožných akcích, a jsem rád. Co se týče světové úrovně, tak ta se posouvá kupředu až neskutečně. Držet krok se světem je vždycky o něco těžší, ale snažíme se co to jde.

Máš nějaké sportovní vzory? Klidně i mimo street workout.

Můj respekt a obdiv má více nadaných sportovců. Jsem člověk, který ocení druhé.

  • Street workout - Hannibal for king
  • Fitness - Simeon Panda
  • Motivace - Will Smith
  • Vzděláni - Robert T. Kiyosaki

Dívám se ale spíše na výsledek svůj a snažím se předávat zkušenosti druhým a pomáhat je motivovat. Jsem v tomhle spíše sám sebou :-)

Jaký byl tvůj největší sportovní úspěch?

Určitě 3. místo na mistrovství ČR ve street workoutu a 3. - 4. místo na mistrovství v kulturistice.

Hoď na závěr nějaké to motivační moudro pro ostatní, však víš :-)

Používám jednoduché moudro, a to zní: „Kdo věří, ten má.“ A to se dá použit ve všem. Kdo věří, že něco dokáže, tak to dokáže. Stačí pro to něco udělat!

Díky, jsme moc rádi, že jsi s námi!

Potěšení na mé straně! Ahoj.

Remiho můžeš sledovat na sociálních sítích:

Facebook: www.facebook.com/remiremas

Instagram: www.instagram.com/remiremas

Mohlo by vás také zajímat