REPORT: Street workout battle Rakovník 2019

Poslední květnovou sobotu se sjeli workouteři z celého Česka do malého městečka s názvem Rakovník, kde poměřovali své síly na již 5. SWR battlu. Pro mě osobně to byl první ročník, kterého jsem se zúčastnil, jelikož mi ty předchozí z časových důvodů nevycházely. Nemůžu tedy porovnávat samotnou letošní atmosféru a situaci na místě, ale v rámci fotek a videí musím říct, že se z hlediska účasti jednalo pravděpodobně o nejslabší ročník. Schválně jsem na úvod napsal workoutěři z celého Česka, protože zde reprezentanti jiných států nesoutěžili. Kromě chlapců z King of the north, kteří akci přijeli jako diváci podpořit a jednoho člena poroty bohužel zůstali slováci doma a ani polštinu jsem nikde nezaslechl. Moc tomu nerozumím a nevidím jediný problém nebo nedostatek ze strany týmu Street workout Rakovník. Zázemí bylo zajištěné na výbornou, oproti jiným soutěžím se zde neplatilo startovné, propagace celé akce byla včasná a myslím si, že i lákavá a lidé měli možnost soutěžit v disciplínách sets and reps a ve freestylu. Budu tedy doufat v to, že všichni měli v den akce příliš nabytý program a ukončím své stěžování samotnou reportáží z uplynulé soutěže. 

WOclub - české workoutové hřiště

V dopoledních hodinách proběhla disciplína sets and reps v podobě maximálního počtu opakování kliků, dipů, shybů + maximálního počtu dřepů za dvě minuty. V rámci striktní dodržování techniky padala opravdu vysoká čísla a musím vyzdvihnout především Ladislava Brela, kterému se započítalo 34 striktních shybů z 37 provedených. Dále byl také famózní výkon Petra Teplíka, který předvedl 138 dřepů za 2 minuty. Fascinující je na tom především to, že jel v přepočtu tempem 1,15 dřepu za sekundu. 130 kliků v kuse zde předvedl vítěz kategorie do 78 kg Michal Kosť a dipy ovládl Tomáš Mandzák s počtem 65. Kategorii nad 78 kg vyhrál domácí reprezentant Zdeněk Žihla. No a jak jsem zmiňoval, že Petr Teplík dřepoval tempem 1,15 dřepů za minutu, tak se i tak nechal zahanbit vítězkou v kategorii žen Barborou Kšírovou, která předvedla neskutečných 146 dřepů, a její tempo bylo tedy 1,22 dřepu za sekundu. 

Porota. Nedílná součást každého battlu,
bez které by to prostě nešlo.

By@Dan Jakubský

Mimo zmíněné rekordy bych chtěl vyzdvihnout ještě svého svěřence Romana Marušáka, který se zde zúčastnil své druhé soutěže v sets and reps. Posunul své hranice ještě o něco výš než dříve a hlavně získal další motivaci pokračovat dál a soutěžit. To bych chtěl, aby vnímali i čtenáři tohoto článku, protože mám pocit, že účast v disciplínách, kde se soutěží v počtu opakování při základních cvicích klesá. Dříve to bylo vždy naopak. Freestylerů byla hrstka a každý se vrhal na sets and reps. Co to, že najednou nastal takový obrat? 

Kolem poledne skončila první část samotného battlu a tím skončilo i krásné počasí, které nás ze začátku akce doprovázelo. Před samotným freestylem se nám ještě představila svým exhibičním vystoupením čtyřčlenná porota složená ze sportovního gymnasty Jana Schuberta, osobního trenéra Petra Skokana, sportovního terapeuta Jiřího Kroba a zástupce Slovenska Juraje Rezáka. No a potom to vypuklo. Agresivní déšť, který značně snížil motivaci a chuť předvádět dynamické prvky. Hold jsme se museli kousnout a ukázat, co v nás ve skutečnosti je. Začala lehčí váhová kategorie, kde jsme viděli několik pádů při pokusech o dynamiku na značně mokré hrazdě a poté následovala těžší váhová kategorie, kde jsem např. já slétnul z hrazdy při muscle upu 360 nebo kde jiný soutěžící spadnul na hlavu při back flipu. Holky naštěstí na rozdíl od nás měly rozum a do žádných bejkáren se nepouštěly. Každopádně se nikomu nic vážného nestalo, ale bohužel počasí nám nepřálo a proto akce probíhala za těchto podmínek, které nemohl nikdo očekávat. 

Honza Holinec (autor článku) v kristu.
By@Dan Jakubský

Ve druhém kole se všichni soutěžící utkali stylem jeden proti jednomu a to podle toho, jak byli bodově ohodnoceni v prvním kole. Takže první šel s posledním, druhý s předposledním atd... Já jsem bohužel z druhého kola do finále nepostoupil (čest soupeři), ale z jiné dvojice se do finále dopracoval člen mého týmu Workout Mělník Mirďa Vojtěchovský, který zde předvedl opravdu neuvěřitelná pekla a druhé místo v těžší váhové kategorii si opravdu zasloužil. Musím mu tímto ještě jednou pogratulovat, protože konečně někdo ocenil jeho full planche a přitažený front lever a on si tak domů odvezl svůj první pohár!! Taky bych chtěl vyzdvihnout domácího soutěžícího Filipa Krátkého, který zde úkázal neskutečné skills a to především ve formě dragon maltese!  

Dragon Maltes v podání Filipa Krátkého.
By @Dan Jakubský

No a náš tým obsadil stupínek vítězů i v lehké váhové kategorii a to díky Péťovi Lešákovi, který tuto kategorii se svým one arm planchem vyhrál!! Vítězem těžší váhové kategorie se stal stejně jako loni Filip Slámao kterém se ještě spolu s Péťou dočtete mnoho zajímavých informací v interwievs na našem webu. 

Petr Lešák uchvátil porotu one arm planchem
a vybojoval si tak 1. Místo v lehké váhové kategorii.
By @Dan Jakubský

Dívčí kategorii vyhrála se svým kristem, one arm handstandem a špicárem Klára Čuříková, která poslední dva roky vyhrává vše kde se oběví a musím uznat, že se pořád zlepšuje a pousouvá své limity dál a dál.

Vítězka ženské kategorie Klárá Čuříková v one arm handstandu.
By @Dan Jakubský

Akci hodnotím tedy na výbornou, chválím porotu a organizátory a jen chci znovu říct, že mě opravdu mrzí menší účast soutěžících a především absence slovenských bratů, kteří naše akce vždy podporovali, stejně jako my ty jejich. 

Fotky z akce najdeš na: www.zonerama.cz

Připravili jsme si pro tebe slevu 5% na workoutové produkty na WOshop.cz! Stačí zadat kód "holinec5" v košíku a sleva se ti hned odečte. Podpoříš tak i samotného Honzu, aby pro tebe mohl psát další super články!

Komentáře

Mohlo by vás také zajímat