Report z BAR Warrior CUPu, Wetzlar 2017

Uplynulý víkend se v německém Wetzlaru konal jeden z větších workoutových battlů, BAR Warrior CUP Wetzlar 2017, na který se vypravili mimo jiné i zástupci Workout SŠTas Karviná. Jednou z jeho nejvýraznějších členek je naše parťačka a přední česká workouterka Katka Weisserová, se kterou jsme se rozhovořili o jejích výkonech, battlu samotném, ale taky evropské konkurenci nebo jejím nepřemožitelném příteli.

Pojďme na to.

Ahoj Katko! Už sis odpočala z náročné cesty do Německa a ještě náročnějšího battlu?

Ahoj. Myslím, že už odpočatá jsem, ale ještě jsem nestihla zregenerovat. Hlavně nohy nás stále bolí, ale jsme tak namotivovaní, že si bolest udržujeme a trénujeme dál :-) Co se cesty týče, byla opravdu náročná. Hledali jsme finančně nejvýhodnější cestu a tak jsme cestováním strávili celý den a bylo to dost náročné jak fyzicky tak psychicky. Dlouho budu vzpomínat na to, jak jsme po soutěži zničení a hladoví mrzli venku a sháněli taxi pro 5 lidí, a pak jsem se mačkala v kufru, kde byla nějaká mini sklápěcí provizorní sedačka :-) Ale to se dalo očekávat už podle názvu soutěže Bar Warrior Cup. Celý výlet byl bojovný, ale za tu motivaci a zážitek to stálo.

Jaké byly tvé první pocity při příjezdu na místo?

Na začátku jsem se poměrně lekla, když jsem vstoupila do haly, kde se to vše odehrávalo. Nebyla vytápěná a tak byla dost zima. Konstrukce se mi na první pohled také moc nelíbila a vše bylo vlastně úplně jiné než podle očekávání. Mělo to ale svoje kouzlo. Byl to Bar Warrior Cup, a taky to tak vypadalo. Postupně jsme se dostavali do dění, a pak už nás jen zajímaly naše výkony, a ne to co je kolem.

V jakých disciplínách jsi se soupeřkami bojovala?

Pro ženy byla pouze jedna disciplína, a to něco mezi weighted a sets and reps. Jednalo se o shyby a dipy bez závaží a dřepy se svou přidanou váhou. Původně jsem do Německa jela kvůli mé hlavní disciplíně freestyle, ale mou chybou jsem špatně pochopila, že tato disciplína byla pouze pro muže.

A umístění?

Nedopadla jsem zrovna nejlépe. Skončila jsem na 5. místě.  Mám tu pár výmluv, jako například únava z cesty, hlad, čekání skoro celý den než přijdu na řadu. Dobře tak jinak, byla jsem slabá a daný den se mi opravdu nedařilo :-) Navíc mi nezbývá nic jiného, než uznat respekt slečnám z Německa, které jsou opravdu silné a jde vidět že na této disciplíně opravdu makají.

Slyšeli jsme, že tvůj přítel Marek Matis dopadl o něco lépe. Můžeš nám přiblížit jeho výkony?

Kdyby jen o něco lépe. Umístil se na 1. místě nejen ve své váhové kategorii, ale stal se i absolutním vítězem. Exceloval ve dřepech, které mu zajistily jasné vítězné body.

Musíš na něj být teď hrdá, že?

Jsem na něj nepopsatelně hrdá. V České republice nemá prakticky konkurenci a teď jsme se na vlastní oči přesvědčili, že může konkurovat i v Evropě. Tušila jsem, že si z Německa odveze první místo, ale že vyhraje s takovým bodovým náskokem jsem nečekala a byla jsem i za něj moc šťastná. Trochu se za sebe stydím, že jsem i já nedopadla trošku lépe. Doufám, že Markovi nedělám moc velkou ostudu :-) Navzájem se podporujeme a pomáháme si, což je nejdůležitější a moc si toho vážím.

Byli na battlu nějací workouteři, kteří tě zaujali? Ať už stylem, sílou nebo celkově předvedeným výkonem?

Popravdě se zajímám spíš o ten freestyle než weighted, tudíž mi ty slavné tváře nebyly známé. Byly tam samozřejmě zajímavé výkony, ale nezjišťovala jsem si blíže kdo je kdo a v čem je dobrý. Freestyle na této soutěži moc nehrál roli. I když byl hodnocený stejně, přišlo mi to spíš jako zábavnější vsuvka programu než velký souboj ve freestyle. Ale abych to úplně neodsoudila, bylo pár jedinců, kteří předvedli dobrý freestyle a nejvíc se mi líbily výkony od chlapů z Polska.

Byla konkurence mezi děvčaty větší, než jsi zvyklá z battlů v Česku?

Ano, to určitě. Nemohu tvrdit, jak by to dopadlo, kdybychom bojovaly ve freestyle, ale každopádně v této disciplíně uznávám jasnou porážku. Jde vidět, že hlavně holky z Německa se připravují převážně na tyto typy soutěží a předvádí neskutečné výkony. Stačilo mi sledovat, když se začínalo shybama a padaly čísla jako 18, 24 a dokonce 32. Tady jsem viděla začátek mého konce a slečny dál suverénně pokračovaly i v dipech a dřepech. Mají velký obdiv.

Na jaký battle se chystáš příště?

No myslím že už si dám pozor na to, abych mohla soutěžit ve své disciplíně freestyle. Weighted zkouším, ráda si v něm zasoutěžím ale beru to spíše jako vedlejší disciplínu. Uvidíte mě určitě na většině českých battlů jako například CWWB od Adama Raw nebo na Battlemanii v Mělníku aj. Možná budeme dokonce letos pořádat vlastní battle za Workout Karviná, tak sledujte stránky :)

Díky za rozhovor. Teď máš prostor vzkázat cokoliv svým fans :-)

Děkuji všem fanouškům, kamarádům a jiným workoutistům co mi drželi palce a fandili. Jsem tu pro vás a ráda s čímkoliv poradím, popř. pomůžu, pokud to bude v mých silách, tak se mi nestyďte napsat. Zvlášť děkuji našemu trenérovi a celému týmu za podporu, přípravu a pomoc. Dále mým rodičům, kteří mi umožňují cestovat kvůli workoutu prakticky do celého světa. A úplně extra chci poděkovat mému Markovi, který za mnou stále stojí, podporuje mě a motivuje. Bez tebe bych nebyla ani v polovině toho, kde jsem teď...

Výledky našich:

Marek Matis - 1. místo celkově - 8 muscle-ups, 19 dipů, 10 přítahů, 50 dřepů

Pavel Šanda - 1. místo v kategorii nad 82 kg - 8 muscle-ups, 22 dipů, 14 přítahů, 38 dřepů

Vojtěch Holý - 4. místo v kategorii 72 - 82 kg - 12 muscle-ups, 14 dipů, 13 přítahů, 37 dřepů

Katka Weisserová - 5. celkově - 17 přítahů, 21 dipů, 16 dřepů

Neskutečných 32 přítahů vítězky mezi ženami, Christiny Kring 

Mohlo by vás také zajímat