WBSW Battle 2017: Výsledky a report!

Zatímco teď už většina baští cukroví u vánočního stromku, minulý týden touto dobou se potily slzy v Brněnském tréninkovém centru. Workout Brno pořádalo za podpory WOclub silově-vytrvalostní battle. A jak celá akce probíhala a kdo se stal králem a královnou? A přišel i Ježíšek?

 

Záhada: Kde je sakra gym Workout Brno?

„Hmm, tak podle adresy jsme tady....ale tady je jen nějaký úřad...koukejte, nalevo je nějaká tělocvična, určitě to bude tam!". Na vrátnici jsme se ještě raději zeptali vrátného. „Dobrý den,  pořádá se tady dneska workout battle?" zkusili jsme a odpověď přišla ihned - Workout?" zeptal se, jakoby jsme mluvili svahilsky a dodal „..no tady nahoře hrají kluci volejbal." :D

Jaké překvapení, když jsme zjistili, že battle se opravdu koná v budově, na prvním pohled sloužící ke zcela jiným účelům. Koho by napadlo, že v úřednické budově se v podzemí nachází luxusně vybavená workoutová hala. Každopádně jsme to našli a jdeme na věc...nebo ne?

Workout Brno Street Workout Battle 2017 v plném proudu!

 

Překvapení: Ženský weighted s koulema!

„Ahoj Mončo, ty si měla zájem weighted že? Tak máme dobrou zprávu, rozhodli jsme se, že weighted pro holky budou a pojedete je s klukama... jen budete mít poloviční váhy." byla věta se kterou mě přivítal jeden z hlavních organizátorů Pája Nguyen. Takže ano, i ženy mohou jet weightedy a můžou být natolik silné, že se utkají s muži. Dokonce tak, že polská silačka Anna Krajka je málem dokázala porazit, když ve weightedu obsadila 4. místo! Ale to předbíháme, začneme pěkně popořadě.

 

Vyvrcholení: Kdo bral kovy a kdo nohy na ramena?

První se začal boj o prvenství ve King of the Basics, kde význam slova basic postupně ztrácel význam při počtech 80, 100 i 200 kliků na JEDEN zátah! V základních workoutových cvicích zvítězil Bartomiej Kruk se 458 opakováními, hned za ním se umístil host brněnského battlu a polský šampión Maksym Riznyk (446 opakování), a třetí skončil Jakub Major se 386 opakováními. 

Vítězové King of Basics

Mezi ženami si první místo a titul Queen of the Basics vyshybovala, vydipovala, vydřepovala a vyklikovala Anna Krajka z Polska se 244 opakováními, druhá skončila Kristýna Němcová (179x) a těsně třetí já, Monika Najdenonová (178x).

Třetí disciplnínu King of Muscle Up ovládl Tomáš Velčovský, když jich v řadě nasekal hned 14. Na dalších místech se vždy o jedno opakování méně umístili Ladislav Brel (13x) a Marek Babiš (12x).

Vítězové King of Muscle Up

Poslední disciplínou byl Weighted, kde se polští borci vystřídali na bedně a první skončil Maksym Riznyk, druhý Bartolomiej Kruk a třetí skončil Honza Machovják.

Poslední, co chybělo vyhlásit byl absolutní vítěz, který vzešel z celkového součtu bodů ze všech disciplín. Nikoho asi nepřekvapí, že se jím stal Maksym Riznyk a my mu ještě jendou gratulujeme!

Maksym Riznyk

A o co se vůbec soutěžilo? Kromě krásného pocitu, medailí a diplomů si Ježíšek připravil WOclub workout batůžky plné workoutového vybavení a pro ty nejlepší poukazy k nákupu na e-shopu.

 

Závěr: Co na to organizátoři?

„Je hodně, co zlepšovat. Ale aspoň jsme viděli, co příští rok zlepši! Cením si všech, co přišli akci podpořit a hlavně sponzorům za pomoc a dary.“ říká Pája Nguyen.

Kluci přiznali, že se jim trošku nepovedla organizační stránka a počet bodů a pořadí slečen v Queen of Basic nebyl úplně správný. Nakonec jsem nedopadla, tak špatně jak jsem myslela a s počtem 178 bodů mi těsně uteklo 2. místo. Pro příště mám od nich slíbenou extra cenu, takže já rozhodně příště chybět nebudu. :D

Kompletní výsledky najdete na stránkách akce.

 

Boje jsou za námi, tak nezbývá nic jiného než za celý WOclub všem popřát Krásné Vánoce a plno sil do nového roku!

 

WOshop.cz - navštiv náš workoutový e-shop

 

Mohlo by vás také zajímat