3 nejčastější holčičí výmluvy, proč zůstat doma

Nechce se ti? Bojíš se? Stydíš se? Nebo máš jinou výmluvu, proč jsi ještě nešla zkusit pár přítahů hrazdě?

Možná si myslíš, že street workout je čistě chlapská věc. Faktem ale je, že nemůžeš být dále od pravdy. Tyhle silové i balanční cviky jsou vhodné pro všechny, bez rozdílu pohlaví nebo věku. Důkazem jsou všechny ty holky, které workout zkusily. Bez výjimky se shodnou na tom, že se cítí lépe, zdravěji a taky více sexy.

V dnešním článku si posvítíme na pár výmluv, proč některé z vás stále odkládají návštěvu street workoutového hřiště.

Kterou používáš ty?

1. Nemám na to!

Ze startu si posvítíme na ty z vás, které pohybu zatím moc nedávaly.

Možná si myslíš, že je to prostě nesmysl. Máš dojem, že přitáhnout se k hrazdě je nesplnitelný úkol. Že od toho mít sílu jsou na světě kluci a holkám to v posilovně ani moc nesluší.

Ve skutečnosti máš v sobě stejnou sílu, jako všichni ostatní! Jen je třeba trošku potrénovat, a hlavně konečně začít. Ani Serena Williams nevyrostla ze dne na den.

2. Nechci vypadat jako holčičí verze “Arnolda”

Z tohohle strach mít opravdu nemusíš. Holky nemají tak vysokou hladinu testosteronu, jako kluci. Při cvičení jim tak nerostou obří ramena, záda a bicepsy.

Záleží také na typu tréningu, který si zvolíš. Můžeš pracovat na čisté síle, hubnout, rýsovat nebo zvyšovat svou aerobní kapacitu. Na hrazdě, bradlech, nakloněné lavici a dalších částech hřiště spolehlivě procvičíš celé tělo. Tréningové dávky jsou jen na tobě. Své proporce si většina holek zachová nebo o dost vylepší.

Jak začít se samotným cvičením se dožteš třeba ZDE.

3. Nemám s kým

Určitě máš ve svém okolí někoho, kdo se věnuje sportu. A pokud ne, prostě doraz sama. Na hřišti se najde vždycky spoustu zkušenějších street workouterů, kteří ti všechno ochotně vysvětlí. A co víc, nebudou na tvou první sérii koukat s opovržením, protože každý z nich někdy začínal.

Na hřišti je vždycky nějaký ten hezoun s vánočkou. Stačí mrknout očkem a od příštího tréningu už můžete pracovat na partnerských cvicích. To zní lákavě, že? :-)

Tak pojď!

Vyvrátili jsme tvůj mýtus, tvou výmluvu? Tak obleč tepláky, vezmi pár svých zaprášených bot a vyraz na nejbližší workoutové hřiště!

Noví přátelé a zdravý životní styl už tam na tebe čekají!

A pokud jsi nejsi jistá ohledně tréningu nebo výživy, určitě nám napiš na info@workoutblog.cz.
 

najít hříště v okolí

Mohlo by vás také zajímat