Začni se street workoutem: jde to skoro samo

Street workout neboli kalistenika jsou v našich vodách poměrně nové pojmy. Kde se vzaly?

Jak už to u pouličních sportů bývá, přisly k nám z USA, kde si už tato sportovní disciplína vybudovala slušnou základnu.

Ale ani u nás nejsme pozadu. Street workoutová hřišťě ve městech a obcích v posledních letech rostou jako houby pod dešti, takže se už i naše země může pochlubit několika světovými borci i velkou komunitou mladých aktivně cvičícich lidí.

Co je na street workoutu tak přitahuje?

Jsou to hlavně jednoduchost, viditelné výsledky, minimální finanční investice a cvičení v partě přátel se stejným zájmem. 

Zaujal tě street workout také? V tomhle článku se podíváme, jak nejlépe začít.

parta přátel na workout hřišti

Začíname: naber sílu pro základní cviky

Zpočátku zapomeň na složitější cviky, kterých jsou plná street workoutová videa.

Přítah na jední ruce první den prostě neuděláš a pokus o vodorovnou "vlajku" taky asi nedopadne nic moc.

Ze všeho nejříve musíš nabrat sílu cvičením základních cviků.

Mezi ty nejzákladnější patří:

Jak dále pokračovat?

Jakmile překonáš počáteční bolesti a nabereš sílu potřebnou k provedení složitějších cviků, najdi nejbližší workoutové hřiště a jdi cvičit dál!

Z vlastní zkušenosti můžeme říct, že nejlépe se cvíčí ve skupince kamarádů. Vzájemně se můžete podporovat a motivovat. Každý je ale individuální případ a třeba se bude zrovna tobě cvičit lépe osamotě. Na tohle přijdeš jedině tak, že to vyzkoušíš :-)

4 tipy jak to ve street workoutu někam dotáhnout

1. TRPĚLIVOST

Není naškodu si uvědomit, že za týden se z nikoho gorilla nestane. Stavěj před sebe raději krátkodobé cíle a směřuj ke složitějším cvikům postupně. Workout je životní styl, ne závod, kdo tam bude dřív.

2. "PRAVIDLA"

Cvič technicky správně. Než začneš s novým cvikem, poraď se raději se zkušenějším členem party nebo koukni do sekce "CVIČENÍ" tady na blogu.

3. MAKEJ

Jestli se chceš zlepšovat, je potřeba postupem času přidávat opakování, zvyšovat zátěž nebo změnit strukturu svého tréningu. Jak zabránit stagnaci a docílit trvalého progresu se dočteš v tomhle článku.

4. JEZ

Bez správne stravy nebudeš mít energii, svaly neporostou a tělo se bude regenerovat déle.

Tak hurá na nejbližší hřiště!

 

Subscribe

Komentáře

Mohlo by vás také zajímat