WObattle 2017: Výsledky a shrnutí!

UPDATE: OFICIÁLNÍ AFTERMOVIE Z WOBATTLE 2017

 

 

Letošní první soutěž ve street workoutu je za námi! WObattle 2017 byl skvělý den plný street workoutu, napínavých okamžiků a neuvěřitelných výkonů sportovců a jestli ti battle unikl, tak snad ti tenhle report aspoň trochu navodí atmosféru… a pokud ne, tak na našich FB stránkách najdeš videa z live streamu)) A jak celý den probíhal?

V sobotu 13.5.2017 jsme uspořádali druhé pokračování WObattlu, tentokráte v rámci Dragon Cupu - festivalu bojových umění v ostravském Trojhalí Karolina. Po skoro probdělé noci, kdy večer Ostravu zasáhly přívalové deště, jsme se rozhodli risknout a nechat akci venku. Ráno se proto přípravy trochu protáhly (ještě teď mám mozoly z vymetání vody)), ale vše se povedlo a tak se po půl hodině zdržení mohlo začít.

Byl pasován král a královna muscle upů

Jako první na řadu přisla soutěž KING AND QUEEN OF MUSCLE UP, kde se hledal král a královna v nejvíce opakování striktních MU. Zde proběhla už první změna, která provázela celou soutěž - vytvořily se dvě váhovky a to do 75kg a nad 75kg. 

V mužské kategorii do 75 kg vyhrál jasně s 18 opakovánimi Jonáš Vilikovský. Ve váhovce nad 75kg se našli po hezkém souboji dva králové - David Letovaniec a Vojta Holý shodně předvedli 13 MU. A naší jedinou královnou se stala Kateřina Weisserová se 7 MU.

Silový weighted lámal rekordy

Druhou soutěží byl silový WEIGHTED, kde se utkali muži/ženy v pull up +32/4kg, dip +48/8kg, back squat +90-110/50kg. Soutěž nabídla ohromné výkony vítězů, ale také neskutečnou snahu borců/borek, kteří se podobné soutěže účastnili poprvé!

Mužskou kategorii do 75kg ovládl Marek Matis z Workout Karviná, který dominoval jasně ve všech třech disciplínách a předvedl 14 shybů! 24 dipů!! a 41!!! dřepů s 90kg… celkem 79 opakování! Pro jistotu jsem čísla několikrát kontroloval a opravdu to sedí, neskutečný výkon a respekt Markovi!))

Za zmínku a ohromný respekt stojí i výkony Fandy Budínského, který se ve svých 15 letech zúčastnil svého prvního weighted a byl témeř o 10kg lehčí než ostatní soutěžící v jeho váhovce.

Kategorii nad 75kg opět ovládli dva borci se shodným počtem 57 opakování a to Vojta Holý a Andrej Katrenčík. Abychom nějak férově zohlednili rozdíl v jejich váhách, který byl 10kg, tak Vojta jel dřepy se 110kg a Andrej se 130kg.

V dámské weighted kategorii vyhrála Katka Weisserová s celkově 57 opakováními a o dalších místech rozhodla poslední disciplína - back squat. Další důkaz, že by holky měly pořádně dřepovat))

Freestyle až z Mexika

Po krátké pauze na nás čekala předposlední, ale divácky nejatraktivnější kategorie - FREESTYLE! Osud závodníků měla v ruce porota a to Martin Mikušek, Monika Najdenovová a Adama a Tania Raw.

Tradičně začala váhovka do 75kg, kde konkurence byla obrovská, protože se sešly špičky jak slovenského, tak i českého freestylu a dokonce nechyběla ani exotická posila až z dalekého Mexika! 

Po úvodním prvním kole, do kterého po své 60 sekundové sestavě postoupilo 10 borců, se šlo do druhého vyřazovacího kola 1vs1, kde se borci utkali na bradlech, hrazdě a zemi. Toto kolo bylo kruté, ale troufám si říct, že spravedlivé. Do finálového kola postoupilo pět borců: Oscar Fernandez, Honza Nantl, Jura Sasyn, Pablo Novák a Roderik Magyar, který nakonec po jeho minutové závěrečné bitvě vyhrál! Za zmínku stojí i Richard Guziur, který si ve svých 12 letech zkusil freestyle a dočkal se jednoho z největších potlesků dne, které bohužel na vítězství nestačilo))

Ve váhovce nad 75kg se utkali 4 borci a po prvním kole se šlo rovnou do finále, kde měli borci 45 sekund na to se ukázat na bradlech, hrazdě a zemi. Tuto kategorii po nádherné sestavě vyhrál Matúš Meško, který zároveň jako jediný obhájil prvenství z prvního WObattle.

Ženský freestyle byl ve znamení souboje Karviná vs Chomutov, kde se ukázalo, že navrch mají holky z Chomutova a musely si to, kvůli neshodě poroty, rozdat proti sobě rovnou dvakrát! Nakonec ruku nad hlavou měla Pavla Šulistová.

Kdo se pustí - prohrál!

A nakonec naše avizovaná tajná disciplína, která byla PULL UP HOLD, tzn. výdrž ve shybu s bradou nad hrazdou. Po celém dni a soutěži to byla pro všechny sportovce výzva a nejlépe si s ní poradil Jonáš Vilikovský, jehož úchop byl nejpevnější a na hrazdě se udržel jako poslední.

A co bude dál?

Co závěrem? Přes počáteční nejistoty a menší organizační a technické problémy se nám podařilo uspořádat úspěšný battle s ještě kvalitnějšími atlety a doufáme, že si všichni soutěž užili a strávili fajn den plný street workoutu ve skutečně slunné Ostravě)) Děkujeme všem, co nám pomohli WObattle zorganizovat a zajistili jeho bezproblémový průběh a speciálně děkujeme Lukášovi Strouhalovi z Workout Karviná a škole SŠTA Karviná, za zapůjčení vzpěračského vybavení. No a my se budeme těšit, třeba ještě tento rok, na další - třetí pokračování.

Vy se v nejbližší době můžete těšit na fotoreport a v poté na after video. Aby ti nic neuniklo, tak nás sleduj a likuj na sociálních sítích (FB: WOclub, IG @woclub), kde můžeš mimo jiné najít již zmiňované live streamy z celého battlu. 

P.S. Jestli máš zajímavé fotky a videa z battlu, tak neváhej a pošli nám je na mail info@workoutclub.cz s předmětem "FOTO WOBATTLE", ty nejlepší budou jistě oceněny!

 

Komentáře

Mohlo by vás také zajímat