Jarní rýsování: Když je vánočka jen pouhý základ

Když přijde řeč na vyrýsované tělo, kterým určitě budeš v létě chtít oslnit nejednoho zástupce opačného pohlaví, tím pravým průvodcem je vysekaný Remi, poloprofesionální kulturista, trenér a člen WOteamu.

Motto dnešního článku? Trénink neošidíš.

Někdo cvičí jednou za tři dny, někdo třikrát denně. Hádejte, kdo bude mít lepší výsledky?

Jak zvládnout větší objemy a neodpadnout?

Když přichází období závodů, léta a rýsováni po zimě, mění Remi tréninky na dvou až tří fázové s intenzivnějším tempem. Díky tomu stihne během jednoho týdne hravě 12 až 15 tréninků. Nejedná se ale o klasické těžké a dlouhé tréninky, jako spíše o cvičení ve vyšším tempu, zvládnuté v kratším čase.

V zásadě se jedná o tři typy tréninků:

  1. klasický kulturistický trénink, který má okolo hodiny
  2. kalistenika neboli street workout – vlastní váha na hrazdě, bradlech, a zlehka stojky, výdrže s důrazem na techniku o délce pod hodinu, klidně i kratší trénink
  3. večerní běh – Remi nestopuje čas ani vzdálenost, prostě běží od domu dokud může, pak to otočí a běží zpátky (problém mu nedělá 5 - 15 km v časovém rozmezí 30 minut - 2 hodiny)

Tréninky nestřídá Remi úplně pravidelně, jako spíš podle nálady a momentálního fyzického rozpoložení. Může se stát, že ho potkáš v gymnastickém sále, na rotopedu nebo kolečkových bruslích v parku, jindy zase zařadí dva kulturistické tréninky v jednom dni.

Tak co? Věříš si na podobnou nálož?

Na závěr malé doporučení přímo od Remiho:

"Inspiraci mým tréninkem se meze nekladou, ale nezapomeňte, že jsem se k takovému objemu dostal postupným několikaletým cvičením. Již na svém těle poznám, co si mohu dovolit, kdy zvolnit a kdy naopak přidat. Naslouchejte svému tělu, přidávejte pohyb zdravě a s rozumem, a brzy jste na 15 trénincích týdně, jako já :-)"

Mohlo by vás také zajímat