Report: Street workout Habartov - Freestyle battle 2018

Dne 9. června se konal unikátní battle na západě Čech a to konkrétně ve městečku Habartov, které leží asi 30 km od Karlových Varů. Jednalo se o první ročník Freestyle battlu 2018 Street workoutu Habartov, který byl pořádán pod záštitou týmu Street workout M. Bery. Hlavním organizátorem celé akce byl zmiňovaný zakladatel týmu Marek Bery, který se v tomto městě věnuje ve svém volném čase trénování mladé krve, kterou vede ke cvičení a posilování s vlastní vahou. 

Moje cesta na samotný battle byla celkem náročná, ale stála za to. Spolu se svými kamarády jsem na akci přijel kolem půl 12 té hodiny a do Habartova jsme trefili snad jen díky GPSce, protože toto město snad nebylo ani značené na značkách. Když jsme do něj přijeli tak jsme spatřili sotva jednu benzínku a tesco a v dálce už byla vidět cedule konec města. Jakmile jsme však dojeli ke hřišti, kde se vše konalo tak nám spadla pusa. Na to jaké je to malinké městečko tak tu mají obrovské hřiště. Opravdu něco takového jsem ještě neviděl – tolik hrazd, bradel, monkey barů, žebřin... na tak velikém prostoru to bylo prostě úžasné. Kolem půl jedné začalo uvítání, představení moderátorů a porotců a stanovení pravidel. Mikrofonů se chopili organizátor Marek spolu s workouterem Zdeňkem Krausem a v porotě zasedli členové týmu street hard workers – jeho zakladatel Rostislav Vošický a mistryně ČR ve freestylu pro rok 2018 Pavlína Šulistová. 

Jako závodníci jsme byli rozděleni do 3 váhových kategorií + dívky měli svou vlastní kategorii. Váhové kategorie byly do 75 kg, do 85 kg a nad 85 kg. Nejprve proběhla kvalifikace, kdy každý závodník měl 90 sekund na předvedení toho nejlepšího co dokáže, přičemž mohl využívat všech prvků, které se na hřišti nacházely. Na přání jsme si také mohli na své kvalifikační kolo nechat od místního DJ zahrát libovolnou songu a odjet tak svůj set naplno. Počasí nám z počátku přálo, ale když začali první kola, tak se na nás snesl déšť a plno závodníků mělo problém s dynamickými prvky na mokrých konstrukcích. Bohužel se i jednomu chlapci stal úraz ruky a on byl nucen odjet do Sokolovské nemocnice. Mimo to se naštěstí nic vážného kromě utržených mozolů nestalo a všichni jsme se po skončení battlu ve zdraví vrátili do svých domovů. 

Samotné výkony účastníků byly úžasné. Za mě se mi asi nejvíce líbilo to, že nejvíce zúčastněných byli mladí kluci kolem cca 13 ti let. Předváděli zde především dynamiku, ale jejich sety byly krásné a návazné. Myslím si, že pro mnoho z nich to byla první skvělá zkušenost a první možnost si vyzkoušet freestyle před lidmi. Po prvním kole a malé pauze začali battly mezi jednotlivými workoutery. Pro obě kategorie nad 75 kg a dívky se jednalo o finále, kdy šli proti sobě vždy 3 soutěžící, kteří šli nejprve každý 30 sekund hrazdu, 30 sekund bradla a nakonec 30 sekund zem. Pro nejlehčí kategorii platilo to samé, jen ještě před tímto finálem následovali kola, kdy chlapci soutěžili podle stejných pravidel jen s tím rozdílem, že soutěžili jeden proti jednomu. Po všech těchto kolech nebylo vůbec nikomu jasné, kdo se umístil na jakém pořadí. Výsledky byly vyhlášeny kolem 18 té hodiny a pořadí bylo následovné:

Muži do 75 kg

  1. Marek Bodnár

  2. Patrik Černý

  3. Tomáš Nguyen 

Muži do 85 kg 

  1. Filip Sláma

  2. Jan Holinec

  3. Adam Valdhans

Muži nad 85 kg

  1. Jiří Krob

  2. Daniel Jakubovský

  3. Jan Černý

Ženy

  1. Bára Sobotková

  2. Nikola Křišťanová

  3. Nikola Prokopová

Akce byla opravdu vydařená a už teď se těším na další ročník. Na celé této události byla ze všeho nejoriginálnější a nejlepší jedna věc – lednička. Po celé ČR už jsem navštívil několik akcí, co se street workoutu týče, ale ještě na žádné jsem venku na hřišti nezažil ledničku, ve které by bylo navíc pro všechny soutěžící k dispozici jídlo a pití dle libosti. Veliký respekt a díky patří organizátorovi a moderátorovi Markovi Berymu a všem sponzorům, které sehnal a všem lidem, kteří mu pomáhali, protože akce opravdu stála za to a jsem rád, že jsem mohl být její součástí. Vidíme se na příštím ročníku! 

Připravili jsme si pro tebe slevu 5% na workoutové produkty na WOshop.cz! Stačí zadat kód "holinec5" v objednávce a sleva se ti hned odečte. Podpoříš tak i samotného Honzu, aby mohl pro tebe psát další super články!

Komentáře

Mohlo by vás také zajímat