FIBO 2018: Výsledky a report očima závodníků!

Co je to FIBO jsme si řekli už v minulém článku, teď se dozvíš, jak na ni dopadla československá reprezentace na weighted calisthenics ve street workout soutěži Barheroes Competition 2018. Reportáž ti přináši sám Pája Nguyen:

V sobotu brzy ráno jsem viděli hromadu lidí, kteří měli stejný směr jako naše posádka – FIBO 2018, který se odehrával v obrovském areálu Koelnmesse, rozdělený do 9 hal zaměřených na trošku něco jiného - od aqua fitness až po powerlifting.

Street Workout zóna se nacházela v hale 4.1/108 a registrace probíhaly už od 09.30. Po registraci mě zavedli do zóny pro atlety, kde bylo zajištěno drobné občerstvení a různé foam rollery. Každý závodník dostal sáček BCAA, tyčinku, tílko a červenou odporovou gumu na protažení, co celé v malém batůžku s logem soutěže a sponzorů. Street workout zóna se rozdělovala na 2 části – hřiště na soutěž a exhibice a hřiště na cvičení pro veřejnost. 

A jak probíhala soutež ve Weighed calisthenics?

ze všeho nejdřív proběhlo vážení, jelikož soutež nebyla rozdělena do váhových kategorií, ale výhercem se stal soutežící s největším poměrem vzednuté váhy ke své vlastní hmostnosti. Já jsem navážil 76kg. Každý atlet měl 3 pokusy, aby zvedl co nejvíce kilo.

Shyby se konaly u vysoké hrazdy na který si musel atlet vylézt po malinkých bradlech. Atmosféra byla taková rušivá - z ostatních stanovišť hrála hudba a všude okolo byla spousta lidí, od těch co jen nakukovali, po soutěžící, kameramany a pořadatele. Atlet si mohl samovolně vybrat jestli bude soutěžit ve shybu podhmatem (chin up) nebo shybu nadhmatem (pull up). Nejvíce na shyb podhmatem dal Jeremia Haerle, který zvedl +83,75kg na svou váhu 76kgAndrej Katrenčík i já jsme zvedli +65kg na shyb nadhmatem. Z holek nejvíce zvedla Aneta Kowalská neuvěřitelných +40kg na svých 60kg!

Na disciplínu v dipech byly určeny 2 druhy bradel – jedny užší a jedny širší a každý atlet si mohl vybrat na kterých bradlech bude soutěžit. Opět tady musel atlet vylézt na malé bradla, tentokrát samozřejmě s větším množstvím závaží než u shybů. Nejvíce nad dip zvedl Andrej Katrenčík(140kg) a z holek opět Aneta Kowalská (+50kg). Mě se bohužel nepovedl ani jeden pokus o dip, a to mi také sebralo šanci o umístnění...

Na pistol squat bylo k dispozici malá jednoručka, která se v půli soutěže rozbila, a proto se pistol squats jeli s váhama v ruce. Nejvíce tady dřepnul Andrej Kantrenčík (+55kg) a z holek Sinia Strohbach (+30kg).

I přes skvělé výkony, si Andrej nakonec odvezl celkové druhé místo s výkony shyb +65kg, dip +140kg a pistol squat +55kg. První místo si vybojoval řek Yevhen Shein (Slidis), který zvedl na shyb +72kg, dip +120kg a pistole +60kg

Soutěžilo se o skleněné trofeje a prize money, která byla u mužů i u žen 300 euro, 200 euro a 100 euro.

Jak už jsem psal, bohužel se mi nepodařilo umístit, ale beru to jako skvělou zkušenost, motivaci a příští rok to vyhraju!

 

Pájovi děkujeme za článek a přejeme, ať ho to nakopne k lepším výsledkům, a Andrejovi gratulujeme k super umístění! Sám však říká, že soutěži ubralo na kvalitě její celkové nastavení a přinejmenším divné bodování - o kterém by měl vydat video na jeho Youtube kanále. Mezitím se můžeš podívat jeho video s výkony ze soutěže:

 

Druhá a divácky atraktivnější soutěž proběhla ve freestylu a celou ji můžeš zkouknout tady:

 

Komentáře

Mohlo by vás také zajímat